”Ode til kastanjen”, illustration made for a book about Enghave Plads, Cph
by .
Louise Albers og Stina Mott.

 


 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tejn: illustration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frontpage illustrated by "Basco Five".

 

   

 

Hyldestkvad til Enghave Plads

Metroen tog den gamle kastanje - men Vesterbro-historierne lever videre i ny bog

”Hun havde hvide strømper på, som gik til lige under knæet, med kvaster på. Så sagde jeg til mig selv: 'Der, hvor hun stiger af, der stiger jeg også af'. Og så var det så genialt, at hun steg af på Enghave Plads, hvor jeg boede.”

Sådan begynder de to veninder og vesterbrobeboere Louise Albers og Stina Mott deres hyldestkvad til Vesterbros ældste træ, kastanjen, som boede på Enghave Plads i 114 år inden metrobyggeriet kappede de gamle rødder.

Sammen har de til bogen 'Ode til kastanjen' samlet en række personlige beretninger fra en flok mere eller mindre skæve skikkelser, som har levet omkring – og en enkelt sågar under - kastanjen.

Ud over de personlige beretninger bringer bogen også en række nye digte og illustrationer, som fortolker den særlige stemning, som gennem tiden har fået folk til at vende tilbage til Enghave Plads.

Er du også en værre asfaltromantiker, kan du glæde dig til at møde Pølsemanden Alex: ”Det er en livsstil at være pølsemand. Ligesom at være sømand og langtidschauffør”, skateren Thomas: ”Det er akkurat som suttetræet i Frederiksberg Have. Bare mere street” og præsten Mette: ”Engang var det sådan, at man på Vesterbro ikke behøvede at trække maven ind og tvære sorgen væk fra øjnene.”

Du har hurtigt slugt de 161 sider, men så længe det varer, er det rigtig hyggelig læsning.


 

Grafikeren Tejns fortolkning af de særlige Vesterbro-vibes omkring pissoiret på Enghave Plads